narrativt center

I den narrative terapi har vi fokus på, hvordan vi gennem vores problemer kommer væk fra det liv vi egentlig gerne vil leve.

Narrativ terapi er en nyere terapiform, hvis fokus er at komme tilbage på sporet, genoptage den røde tråd i livet. Gennem den narrative terapi arbejdes der med at gøre problemernes indflydelse mindre i vores tilværelse.: At gå efter at leve det liv vi gerne vil, at leve efter de værdier vi sætter højt. I højere grad at gå efter drømme og idealer.

I den narrative terapi er det er dig selv, din historie og dine erfaringer, der danner grundlag for hvilke veje du vælger. Her er det ikke terapeutens ideer om det rigtige liv set med terapeut briller, der er det vigtige. Det er dine idealer og de valg du træffer, der kommer i centrum.

Narrative terapi er meget velegnet til parterapi og i forbindelse depression, kriser, kærestesorger, kriser og familieproblemer. Netop familieterapi og samtaler med børn og unge er mit speciale. Herudover giver jeg supervision af plejefamilier og i institutioner, ligesom jeg arbejder med processer i institutioner.

I den systemiske tænkning arbejder vi med relationer. Alle i familien eller institutionen har sin specielle rolle, derfor vil ændringer hos en person i systemet medføre ændringer i hele systemet. Den systemiske tænkning indeholder også den anerkendende tilgang, netop det at blive set og anerkendt for det gode vi gør har en stor betydning.

Jo mere rummelig og nuanceret fortælling vi har om os selv, jo bedre kan vi forstå og respektere os selv og andre. Disse fortællinger tales frem i samtaler og i supervision. Når vi har gode fortællinger om vores liv og når vi har nogen at tale med om dem, har vi virkelig gode forudsætninger for at have et liv der giver overskud.

 

Dette ligger meget tæt op ad Marte Meo metoden som kan ses på
MarteMeoCenter.dk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
narrativtcenter.dk  |  Dorte Nikolajsen  |  Lillegade 25, 8500 Grenaa  |  24 43 89 28  |  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 

Vi har 3 gæster online